Matematik

Regning med skalarprodukt

01. oktober 2014 af hejfred (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

"I et kordinatsystem er angivet punkterne A (-2,5) B (6,1) og C (3,-3). Bestem vinklerne i trekant ABC vha. vektorregning." 
−→
AB  = 6-(-2) =  8
          1-5    = -4

−→
BC  =  3-6  = -3
          -3-1 = 4

−→
CA  = 3-(-2) = 5
          -3-5  = -8

Hvad gør jeg så herfra? Jeg har prøvet at beregne vinklerne ved formlen: 
cos(v)=a→⋅b→
          |a→|⋅|b→|
Men herved får jeg nogle meget store vinkler:

eks. A (vinklen mellem vektor AB og vektor CA) = 85 ? I forhold til min tegning kan dette ikke passe!
            
                


Svar #1
01. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

Er det mon fordi, at kvadratroden og ^2 ophæver hinanden? 
 


Svar #2
01. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

Måske jeg lige skal skrive min udregning, så det er lettere at spotte min fejl: 

   8*5 + (-4) *(-8)                        40+32             = 0,853281834
√8+ (-4)2 √52+(-8)2      =         √80  √89

cos-1 = 80


Svar #3
01. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

ups, 85 grader!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af mathon

    


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2014 af PeterValberg

Du har lavet en lille fejl mht til vektor CA 
(du har fundet koordinaterne til vektor AC i stedet)

\overrightarrow{CA}=\binom{-2-3}{5-(-3)}=\binom{-5}{8}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #7
01. oktober 2014 af hejfred (Slettet)

Tusind tak :) !


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2014 af PeterValberg

Hvis du sørger for, at vektorerne (du vil finde vinklen mellem) "peger" væk fra punktet,
der er vinkels toppunkt, skulle du ikke få problemer :-)

Til bestemmelse af vinkel A benytter du således vektor AB og vektor AC

Til bestemmelse af vinkel B benytter du således vektor BA og vektor BC

Til bestemmelse af vinkel C benytter du således vektor CB og vektor CA

Husk at:    BA = -AB og så videre

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2014 af mathon

#6
         Virkelig fin oversigt  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2014 af PeterValberg

#2  cos-1(0,853281834) ≈ 31,4º

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Regning med skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.