Matematik

Vektorregning, HEEELP!

01. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg har problemer med at komme igang med min aflevering. Vi har fået at vide at det er om vektorer i planen.

Opgaven lyder:

En patruljebåd opdager en eftersøgt smuglerbåd på det åbne hav. Patruljebåden befinder sig i dette øjeblik 1/2 km i sydlig retning i forhold til smuglerbåden, som sejler med en maksimal hastighed på 3 m/s  i østlig retning, mens patruljebåden kan sejle med en maksimal hastighed på 5 m/s.
Smuglerbådens startposition kaldes A og patruljebådens starposition kaldes B.

Opgave 1

Hvilken kurs skal patruljebåden have ( i forhold til nord) for at indhendte smuglerbåden hurtigst muligt?

(i beregningen ses der bort fra vind- og strømforhold)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

Tegn den retvinklede trekant
og indse, at
                                      500^2+(3t)^2=(5t)^2
 og
                                      tan(\varphi )=\frac{3\cdot t}{500}            når φ er vinklen fra syd mod øst


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af mathon

                                   500^2+(3t)^2=(5t)^2\; \; \wedge \; \; t> 0


Skriv et svar til: Vektorregning, HEEELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.