Matematik

Delta, når der ingen forskel er?

01. oktober 2014 af Jelina (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg sidder og arbejder med en opgave hvor jeg får følgende at vide:

Q=10-1P+2Ps
(P=pris på vare og Ps=pris på erstatningsvare)
 

Hertil har vi så fået at vide vi skal bruge formlen (P/Q)*(deltaQ/deltaP)
Det første af de divisioner går fint nok, men når jeg skal over i deltadelen går det galt for mig... Altså så vidt jeg har forstået så er deltaP forskellen på P og Ps, men hvad med deltaQ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det ikke bare differentialkvotienten dQ/dP?


Svar #2
01. oktober 2014 af Jelina (Slettet)

Den kan jeg slet ikke se hvordan jeg skulle få ind i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det ikke formlen for priselasticitet?


Svar #4
01. oktober 2014 af Jelina (Slettet)

Jo det skulle jeg mene, men kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg finder deltaQ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal vist bare finde dQ/dP ved at differentiere udtrykket for Q med hensyn til P. Så får du

dQ/dP = -1


Svar #6
01. oktober 2014 af Jelina (Slettet)

Ok tak, jeg vil prøve og se om jeg kan få det til at fungere. :)


Skriv et svar til: Delta, når der ingen forskel er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.