Matematik

Udregning af a og K

01. oktober 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl, som kan fortælle mig, hvordan jeg kommer frem til resultatet "a=56 og K=0,055229"?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I den anden ligning bruger du, at e0 = 1. Så ligningen bliver

80 = 24 + a  <=>

a = 56

Dette indsætter du så i den første ligning

60 = 24 + 56*e-8K  <=>

36/56 = e-8K  <=>

-8K = ln(36/56)  <=>

K = -ln(36/56)/8  <=>

K = 0,055229


Svar #2
01. oktober 2014 af Redub (Slettet)

Perfekt.

1000 tak skal du have :)


Skriv et svar til: Udregning af a og K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.