Matematik

Bestem f'(x) og ligningen for tangent

01. oktober 2014 af josefinehamgaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen

I vedhæftede opgave har jeg problemer med både spørgsmål a) og b).

Nogen der kan hjælpe?

Josefine

Vedhæftet fil: Opgave 9.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

a) f'(x) = 2x og f'(x0) = f'(-1) = 2·(-1) = -2 

Benyt den samme metode til at finde f'(1,5) 

b) Benyt tangentligningen: 

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0) hvor x= -1 


Svar #2
01. oktober 2014 af josefinehamgaard (Slettet)

#1

Du behøvedes ikke at give mig svaret men bare en guide... Men tak. Jeg kan godt se, hvad du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#2 

Jeg viste dig en metode til udregning af f'(x0) som du fremover kan benytte. Dette er nogle gange den bedste måde at vise en metode på ved at fremvise et eksempel på opgaveløsning med den pågældende metode. 


Skriv et svar til: Bestem f'(x) og ligningen for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.