Fysik

Stående bølge HJÆLP!!!

01. oktober 2014 af Fox00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udregne hastighed, det her er formlen: v=√(S/µ), og jeg mangler så at finde den her: µ - en konstant (masse pr. længde af snoren). Hvordan finder jeg den? Jeg kender snospændning, frekvensen, massen af loddet og snorlængde. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

    μ = (massen af x meter snor)/xm


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af peter lind

Hvis snoren er spændt fast i begge ender er snorlængden en halv bølgelængde. Er den kun spændt fat i den ene ende er snorlængden en kvart bølgelængde. Der gælder bølgelængde*frekvens er bølgehastigheden
 


Svar #3
01. oktober 2014 af Fox00 (Slettet)

er det så 0,050 kg/0,9m (tallene er rigtige) = 0,556 kg/m der er µ


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

ja det er


Svar #5
01. oktober 2014 af Fox00 (Slettet)

mange tak for hjælp :)


Skriv et svar til: Stående bølge HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.