Matematik

Løs ligningerne? Need help

01. oktober 2014 af Ant11 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.

Jeg har nogle ligninger som jeg har nogle problemer med, og håber der er nogle der er skarpe til det, som vil hjælpe mig. Ville i hvert fald sætte meget pris på det! :-)

Det er disse ligninger

1/
2x+5:3 = 4x-8:4


2/
2(x-8) +6(2x+13) = 3x-12


3/
1*1/2x + 3x-8 =12(5-x)


4/
3x+2x^2 = (x-3) (2x+4)

Håber på jeres hjælp!

Venlige hilsner

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

1/

               \frac{2x+5}{3}=\frac{4x-8}{4}

               \frac{\left (2x+5 \right )}{3}=\left ( x-2 \right )                   multiplicer med 3 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af mathon

Gang ind i parenteserne og hæv dem efterfølgende.
Reducer færdig


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af Soeffi

Hvad mener du med 1*1/2x + 3x-8 =12(5-x) ?


Skriv et svar til: Løs ligningerne? Need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.