Matematik

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(7,5) og to vektorer

01. oktober 2014 af agentcandy (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(7,5) og to vektorer

vektor a = (2 / 29) og vektor b= (-5 / 12)

Bestem projektionen vektor ab af vektor a på vektor b

Bestem en ligning for den linje l, som går gennem punktet A og er parallel med vektor b

Beregn de værdier af tallet t, for hvilket arealet af det parallelogram, som udspændes af vektor b+ta og vektor b, er lig med 676

Vedhæftet fil: se.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

                  \overrightarrow{a}_b=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left |\overrightarrow{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af mathon

          \left | \left (\overrightarrow{b}+t\cdot \overrightarrow{a} \right )\times \overrightarrow{b} \right |^2=\left | \overrightarrow{b}+t\cdot \overrightarrow{a} \right |^2\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |^2-\left ( \left (\overrightarrow{b}+t\cdot \overrightarrow{a} \right )\cdot \overrightarrow{b} \right )\right ) ^2


Svar #3
01. oktober 2014 af agentcandy (Slettet)

Hvad med: Bestem en ligning for den linje l, som går gennem punktet A og er parallel med vektor b ???

Kan I hjælpe med den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af mathon

   -\widehat{\vec{b}} er normalvektor til linjen gennem A.

   


Skriv et svar til: I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt A(7,5) og to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.