Matematik

Excel og kvadratrod

01. oktober 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal bruge excel til at udregne formlen:

19 √ 0,9/11 = ?

Jeg kender resultaten, men vil blot have excel til at regne det for mig, så det er formlen der er vigtig for mig. OBS alle 3 tal skal tages fra hver sin celle.

På forhånd tak for hjælpen':-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

=SQRT(den celle du skal bruge)


Svar #2
01. oktober 2014 af falentin (Slettet)

Ja, men..:

19 står i A1

0,9 står i B1

11 står i C1

Hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af SuneChr

19\cdot \sqrt{\frac{0,9}{11}}
A1  19
A2  0,9
A3  11
A4  resultatet
_________________
I celle A4 skrives
=A1*KVROD(A2/A3)
 


Svar #4
01. oktober 2014 af falentin (Slettet)

Det var lige det, som jeg ledte efter.

Men min lærer får 0,877, og jeg får 5,434. Skal jeg rette på celle indstillingen eller?


Svar #5
01. oktober 2014 af falentin (Slettet)

Eller hvad får I?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af SuneChr

5,43473675869988      som anvist i celle A4  # 3


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skyldes, at opgaven ikke er som du har skrevet det i #0, men man skal snarere beregne

        19√(0,9/11)

hvor man skal uddrage den 19. rod af (0,9/11) i stedet for at gange √(0,9/11) med 19 . Med tallene som angivet i cellerne i #2, taster man i celle A4

        =(B1/C1)^(1/A1)

og får resultatet

        0,87656


Svar #8
02. oktober 2014 af falentin (Slettet)

Super, mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: Excel og kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.