Matematik

vektorer

01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, kan i hjælpe med en opgave? :)

der er givet to punkter A(10,7,-8) og B(6,1,9)

Jeg har bestemt en parameterfremstilling først og nu mangler jeg lige opgave b som lyder:

b) Bestem koordinaterne til skæringspunktet mellem linjen og x-z planen og til skæringspunktet mellem linjen og x-y planen. hjælp?

tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

xy-planens ligning
er
                                     z=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af peter lind

x-z planen er karakteriseret ved at y =0, og x-y planen er karakteriseret ved at z= 0.

Sæt henholdsvis y=0 og z = 0 og find heraf parameteren


Svar #3
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

forstår ikke helt at jeg skal sætte dem lig 0 og hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af peter lind

Hvilket tegn ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2014 af mathon

Skriv din parameterfremstilling for linjen gennem A og B.


Svar #6
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

#4 sorry skrev forkert angående tegnet :)


Svar #7
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

(10,7,-8)+t*(1,1,-5) dette er min paramterfremstilling :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2014 af mathon

dvs
       skæringen med xy-planen
       kræver
                                      z = -8 - 5t   ∧   z = 0
       heraf kan t-værdien beregnes
       og indsættes i den rigtige parameterfremstilling

       (x,y,z) = (10,7,-8)+\mathbf{\color{Red} t}\cdot (a,b,c)


Svar #9
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

skal jeg bare isolere t i det udtryk du har givet mig?

og derefter løse ligningen?


Svar #10
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

hvad er den RIGTIGE parameterfremstilling?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2014 af mathon

Med BA som retningsvektor og A som fikspunkt
er en parameterfremstilling for linjen gennem A og B:
 

                                      \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \\ -8 \end{pmatrix}+\mathbf {\color{Red} t}\cdot \begin{pmatrix} 4\\6 \\ -17 \end{pmatrix}


Svar #12
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

Okay tak er med nu:)

men har du lavet en lidt anden parameterfremstilling eller var min bare forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2014 af mathon

Din var forkert.


Svar #14
01. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

okay tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.