Matematik

Lineærsammenhænge

01. oktober 2014 af Dani95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået stillet denne opgave: 

Om en lineærsammenhæng gælder, at dens graf går gennem punktet (-4,0.5), og når x-værdien øges med 16 så aftager y-værdien med 2. Find ligningen for denne sammenhæng. 

På forhånd tak for hjælpen!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

når x-værdien øges med 16   dvs vi lader Δx = 16

aftager y-værdien med 2      dvs vi lader Δy = -2      (- fordi den aftager)

Hældningskoefficienten for linien a = \frac{\Delta y}{\Delta x}= \frac{-2}{16} = -\frac{1}{8}

sæt nu dit punkt og din hældningskoefficien a ind i liniens ligning   y0 = a·x0 + b  og find b


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Edit, allerede besvaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af peter lind

Hældningskoefficienten er Δy/Δx.  Lav evt. en tegning


Skriv et svar til: Lineærsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.