Matematik

Bestemme halveringstid vha. forskrift

01. oktober 2014 af erees (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde halveringstiden vha. en givet forskrift: y = 100^e-0,066x

Kan det passe, at det giver følgende..: log(1/2)/log(0,94) = 11,2


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af mathon

Du må ikke afrunde i en mellemregning

            X_{1/2}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log\left ( e^{-0,066} \right )}                       e^{-0,066}=0,936131


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da nu fremskrivningsfaktoren er givet ved a = e-0,066 , er det lidt simplere at beregne halveringstiden ved hjælp af den naturlige logaritmefunktion:

        X_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\frac{1}{2}}{\ln e^{-0,066}}=\frac{\ln 2}{0,066}


Skriv et svar til: Bestemme halveringstid vha. forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.