Matematik

Bestem f'(x) - hvordan?

01. oktober 2014 af GymC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med den her opgave på billedet? 
 

Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af peter lind

Du skal bruge at (xn)' = n*xn-1 satm at kvrod(x) = x½


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af PeterValberg

Brug den gennerelle regel på hvert led

\left(p\cdot x^n \right )'=n\cdot p\cdot x^{n-1}

bemærk:

\sqrt{x}=x^{1/2}

\frac1x=x^{-1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem f'(x) - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.