Matematik

MONOTONIFORHOLD differentialregning B niveau

01. oktober 2014 af Naaaanai (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med matematik? jeg sidder fast i en opgave

figuren viserr, at funktionen f(x)=2+1/2x-2/x   (det er 2·kvadratrod x)

Beregn dette punkt og afgør om det også er globalt. 

i en anden opgave

Angiv f'(x), npr f(x)=8x^3-9x^2-6x+2
Løs ligningen f'(x)=0

når jeg differentiere den: f(x)=24x^2-18x-6


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af peter lind

Skriv funktionen ordentlig op. Hvis der skal stå kvadratrod af et eller andet for eks. x så skriv kvrod(x).

Som dert er har jeg ingen anelse om hvilken funktion, det drejer sig om


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af Therk

f(x) = 2+\frac 12 x - 2\sqrt{x}?

#0

Angiv f'(x), npr f(x)=8x^3-9x^2-6x+2
Løs ligningen f'(x)=0

når jeg differentiere den: f(x)=24x^2-18x-6

Og så sæt den lig nul. Du får to løsninger. Hint: Noget med diskriminanten.


Svar #3
01. oktober 2014 af Naaaanai (Slettet)

x=4 :)

Jeg har solvet den :)

så minimumsstedet er når x=4, men så forstår jeg ikke det med at jeg skal afgør om det også er globalt :'(


Svar #4
01. oktober 2014 af Naaaanai (Slettet)

Her er opgaven ;)


Svar #5
01. oktober 2014 af Naaaanai (Slettet)

jeg har prvet at lave opgave 605

jeg har gjort det samme som i den forrige opgave, sat det =0. 

jeg har fået x= -1/4 v x=1

dem med ulighederne (jeg forstår ikke hvad den fortæller)

når f(x)>0

x<-1/4 v x>1

f'(x)<0

får det til= -1/4<x<1

Men jeg aner ikke hvad det fortæller og hvordan kan jeg ud fra intervallerne afgøre om det er voksende eller aftagende. Der står: , og angiv på grundlag heraf de intervaller, hvor f er voksende hhv. aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2014 af peter lind

Funktionen er kun defineret for x ≥ 0

Hvis f'(x) > 0 er funktionen voksende. Hvis f'(x) < 0 er funktionen aftagende

Hvis du sammenligner med figuren kan du se at løsningen x=1 er forkert. Det kan også ses ved direkte indsættelse.

Hvis f(x) varierer -0+ i hele definitionsområdet er der globalt minimum


Svar #7
01. oktober 2014 af Naaaanai (Slettet)

Jeg forstår det ikke :'(

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre :'( 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af Stats

Punkt 1. Tag en kiks..

Punkt 2. Slå op i din lære bog, og find ud af hvad global og lokalt maximum er.

punkt 3. Kan godt lide at du siger at du har solvet den.. Dette bekræfter et tidligere debat indlæg.

punkt 4. Den vigtigste!! Slå op i din lære bog

Punkt 5. Opret derefter et debat indlæg hvis du ikke har forstået det, samt skriv hele opgaven ned, hvis det er muligt...

Punkt 6. Den sidste.. Hvis punkterne dernedad ikke har kunne hjælpe, så gentag punkt 1, 2 og 4

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: MONOTONIFORHOLD differentialregning B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.