Matematik

Hjælp med differentiel regning

02. oktober 2014 af bigunde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave for til imorgen og mangler seriøs hjælp, opgaven lyder sådan:

Udled formlen for at differentiere en konstant gange en funktion, altså formlen:

(k*f(x))'=k*f'(x) 

Jeg forstår virkelig ingenting af opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

Brug tretrinsreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af mathon

Gør dig først klart, hvad definitionen på differentialkvotient er.


Svar #3
02. oktober 2014 af bigunde (Slettet)

men hvad er så delta y og delta x? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af mathon

                            f(xo + h) - f(xo)
                     lim   ---------------------  =  f '(xo)
                     h->0              h


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af mathon

    benyt udtrykket med
         
                 g(x)  =  k·f(x)


Svar #6
02. oktober 2014 af bigunde (Slettet)

har fundet ud af det tak (: 


Skriv et svar til: Hjælp med differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.