Matematik

Cirklens ligning omskrivning

02. oktober 2014 af annepigen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har fået denne opgave:

Jeg ved ikke hvordan jeg skal omskrive ligningen til en "normal" cirklens ligning, altså (x-a)2+(y-b)2=r2

Jeg håber, at der er nogen herinde der kan hjælpe.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

Faktoriser leddene: 

(x-2)+ (y+3)2 = 16 

Cirklen har dermed centrum i (2,-3) og radius r = 4 

idet (x-2)2 = x2-4x+4 og (y+3)2 = y2+6y+9 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Therk

Hint: Omskriv de -3 til -4+9-8.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af PeterValberg

Se den 5'te sidste video på den [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Cirklens ligning omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.