Matematik

differential ligning samtlige løsninger?

02. oktober 2014 af vvsabine (Slettet) - Niveau: A-niveau

På billedet ses en differentialligning, nogen der kan hjælpe mig med dens samtlige løsninger?

Vedhæftet fil: dfsdfsdfsf.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af PeterValberg

Differentialligninger af typen 

y'=k\cdot y

har den fuldstændige løsning 

y=c\cdot e^{kx}        (eksponentiel vækst)

hvor c er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af PeterValberg

eller benyt separation af de variable:

y'=-k\cdot y

\frac{dy}{dt}=-k\cdot y

\frac{1}{y}\,dy=-k\,dt

integrér begge sider

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: differential ligning samtlige løsninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.