Matematik

Koncentration af medicin i blodet (differentialligninger)

02. oktober 2014 af lroested (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg er i gang med at skulle skrive en mini-SRP, som øvelse til SRP'en. Vi har fået en matematik-opgave, som jeg ikke lige kan gennemskue. Der hvor jeg mister tråden, er ved punkt f) i det vedhæftede dokument/billede.

Jeg håber virkelig er er nogle af jer, der kan hjælpe mig!

Vedhæftet fil: IMG_3338.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

Da 0 < a < 1 ,  vil an  -> 0  for n -> ∞     (prøv at tage (1/2)n for større og større n)

så 1- an -> 1 for n -> ∞

derfor c_{n-1} = c_0\cdot \frac{1-a^n}{1-a} \rightarrow c_0\cdot \frac{1}{1-a}      for n -> ∞


Svar #2
02. oktober 2014 af lroested (Slettet)

Mange tak! :D Min hjerne er kommet lidt på overarbejde tror jeg... Havde helt overset 0<a<1 ;)


Skriv et svar til: Koncentration af medicin i blodet (differentialligninger)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.