Kemi

opløseligehedsregning

02. oktober 2014 af saganah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med opgave 1


Svar #1
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Heptan

K_o_p_l=[Ca^2^+][CO_3^2^-]

\Leftrightarrow 0,87\cdot 10^-^8M^2=x^2

\Leftrightarrow x=9,33\cdot 10^-^5M

n(Ca^2^+)=n(CO_3^2^-)=9,33\cdot 10^-^5mol

m(CaCO_3)=nM=9,33\cdot 10^-^5mol\cdot 100.0869g/mol=0,0093g

Der kan opløses 9,3 mg pr. 1 L vand.


Svar #3
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Taaak :) kan det passe at i opgave 2 bliver den første overmættet og resten bliver umættet??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af mathon

#3
          Nej - det passer ikke.


Svar #5
02. oktober 2014 af saganah (Slettet)

ved du hvad svaret er :) er ikke god til de der potenser


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af mathon

opløselighedsproduktet     4,8·10-9 M2    er overskredet flere steder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2014 af Heptan

#6 Kan du give et eksempel? Jeg tror nemlig hun har ret...


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2014 af mathon

                         \begin{array}{|c|c|c|c|c|} \hline opl\o sning & \left [Ca^{2+} \right ] & \left [CO{_{3}}^{2-} \right ] &ionprodukt&graden\; af\; m\ae ttethed\\ \hline 1&1,2\cdot 10^{-4}\; M&0,9\cdot 10^{-3}\; M&1,08\cdot 10^{-7}\; M^2>K_{sp}&\mathbf{\color{Red} over}m\ae ttet\\ 2&0,9\cdot 10^{-3}\; M&0,8\cdot 10^{-11}\; M&7,2\cdot 10^{-15}\; M^2< K_{sp}&\mathbf{\color{Blue} u}m\ae ttet\\ 3&0,9\cdot 10^{-5}\; M&0,9\cdot 10^{-5}\; M&8,1\cdot 10^{-11}\; M^2< K_{sp}&\mathbf{\color{Red} u}m\ae ttet\\ 4&1,1\cdot 10^{-7}\; M&1,4\cdot 10^{-5}\; M&1,54\cdot 10^{-12}\; M^2< K_{sp}&\mathbf{\color{Blue} u}m \ae ttet\\ 5&2,8\cdot 10^{-6}\; M&2,7\cdot 10^{-8}\; M&7,56\cdot 10^{-14}\; M^2< K_{sp}&\mathbf{\color{Red} u}m \ae ttet\\ \hline \end{array}

#3 Jeg undskylder for den utilstrækkelige opmærksomhed! i #6.
#7 Tak for årvågen korrigerende opmærksomhed.


Svar #9
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

OKaa taak :) kan i hjælpe med opgave 3??

er det rigtigt at den vil forskydes i venstre side, da der er færrest partikler


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2014 af mathon

              

                             CH4 (g)   +   2 H2S (g)   -->  CS2 (g)   +   4 H2 (g)

1. Trykket forøges     herved forskydes ligevægten mod færrest molekyler dvs mod venstre.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524570

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2014 af mathon

2.

Reaktionsbeholderens volumen forøges  dvs alle stofkoncentrationer formindskes med faktoren 0 < f < 1
hvoraf

                       \frac{f\cdot \left [CS_2 \right ]\cdot\left ( f\cdot \left [H_2 \right ] \right )^4}{f\cdot \left [CH_4 \right ]\cdot \left (f \left [H_2S \right ] \right )^2}=K\cdot f^2< K

Indgrebet vil tvinge ligevægten mod højre indtil tælleren er blevet så meget større og nævneren så meget mindre af molbrøken igen har værdien K og den nye ligevægt er indtrådt.


Svar #13
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

taak hvad med 3'eren: Der tilføres H2S, skal den så også skrives op som en formel eller ligning


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. oktober 2014 af mathon

#12 er i overensstemmelse med svaret i #6 i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1524570
 


Svar #15
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Okaa men det som du har skrevet i svar 12, er det svaret til opg 2( den med volumen forøges)


Svar #16
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

Ved svar #6 står der at opløselighedsproduktet er': 4,8*10-9,  som svar til svar #12, som står derop??


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. oktober 2014 af mathon

når kun
                  koncentrationen af H2S øges -  f > 1

                                \frac{\left [CS_2 \right ]\cdot \left [H_2 ] ^4}{ \left [CH_4 \right ] \cdot\left (f\left [H_2S \right ] \right ) ^2}=\frac{K}{f}< K\; \; \; \; \; da\; f> 1

Indgrebet vil tvinge ligevægten mod højre indtil tælleren er blevet så meget større og nævneren så meget mindre at molbrøken igen har værdien K og den nye ligevægt er indtrådt.


Svar #18
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

er det svaret til opgave 3 :)?


Svar #19
03. oktober 2014 af saganah (Slettet)

hvad står f for?


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. oktober 2014 af mathon

Svaret er:
                          Indgrebet vil tvinge ligevægten mod højre.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.