Matematik

Potenser

02. oktober 2014 af Stats - Niveau: A-niveau

Hej SP...

Et udtryk (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

hvad er (a+b)1/2 lig med

Og hvad er generelt reglen her (a+b)1/n lig med


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af mathon

                     (a+b)1/2  = √(a+b)
generelt
                     (a+b)1/n  = n√(a+b)       når n er positiv og hel.

                     


Svar #2
02. oktober 2014 af Stats

Kan det skrives på en anden måde, så det kommer til at ligne det første udtryk..

[...] = a+ b+ 2ab

Det kan vil ikke være

a1/2 + b1/2 + (1/2)ab

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af mathon

     Nej


Svar #4
02. oktober 2014 af Stats

Øv... Okay, men tak fordi du tog dig tid til at svare alligevel : /

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mere generelt har man den generaliserede binomialudvikling

        (a+b)^{r}=\sum_{k=0}^{\infty}\binom{r}{k}a^{r-k}b^{k}

hvor

        \binom{r}{k}=\frac{r(r-1)(r-2)\cdots (r-k+1)}{k!}


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.