Matematik

værdierne af b og c

02. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens:) 

vil i lige se om mine 2 opgaver er lavet korrekt? 

Nr.1 skulle gerne være rigtigt:) men nr. 2 er jeg lidt usikker på om er rigtig... 

filen er vedhæftet og tak på forhånd! :) 

Vedhæftet fil: HJEMMEOPGAVESÆT 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 er korrekt.

Opg 2. Der er givet er 2.-gradspolynomium p(z) = z2 + bz + c med reelle koefficienter, og det oplyses, at den ene rod er r1 = 8 - 2i . Den anden rod r2 er da den komplekst konjugerede af r1, dvs. r2 = 8 + 2i. Da 2.-gradspolynomiet er normeret, følger det, at

        b = -r1 -r2 = -16

og

        c = r1·r2 = |r1|2 = 82 + 22 = 64 + 4 = 68 .

Din forklaring i det vedlagte er forkert. Du reducerer ikke korrekt efter p(z) = (8-2i)2 +b(8-2i) + c = 0.

Her finder man i stedet

        64 -4 -32i + 8b -2bi + c = 0

hvoraf følger

        64 - 4 + 8b + c = 0  , og

          -32 -2b = 0


Svar #2
02. oktober 2014 af Dtu1 (Slettet)

okay tusinde tak! :) 


Skriv et svar til: værdierne af b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.