Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Beregning af massen CO2

08. oktober 2014 af FiaP (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med at beregne det? Jeg har ikke rigtig fået en formel eller noget. Er der nogen der ved hvad den er? 

Opgave:

Beregn formelmasse af C17H36

Beregn massen af 17 CO2 molekyler

Beregn hvad de 17 molekyler udgør i procent af methans masse

Hvor mange tons CO2 udledes ved afbrænding af 1 ton olie

Konklusion: Ved afbrændning af 1 ton olie, dannes derfor ______ ton CO2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

M(C17H36) =sum({17,36}*{12.011,1.008}) g/mol = 240,475 g/mol

17·M(CO2) = 17*sum({1,2}*{12.011,15.999}) g = 17·(44,009 g) = 748,153 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af mathon

i procent af methans masse  skal vel være  i procent af heptadecans masse   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af mathon

  17 molekyler udgør i procent af heptadecans masse
                                                                                           \frac{748,153}{2,40475}=311,115\%

Ved afbrændning af 1 ton olie, dannes derfor ______ ton CO2


Skriv et svar til: Beregning af massen CO2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.