Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til VØ opgave

09. oktober 2014 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle, der kan hjælpe med disse opgaver, som er vist på billedet?

På forhånd tak.


Svar #1
09. oktober 2014 af sørenhansen11 (Slettet)

Måske lidt tydligere billede


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. oktober 2014 af BadBoyBard (Slettet)

Søren, 

Det er nu meget bredt et emne, men nogle ting, der ville finde sted er: 
1. Løsning,

Her vil det være mindre attraktivt for forbrugerne af spare og investere, da renterne er lave. Derfor vil du typisk se, at forbrug i din økonomi vil stige og folk vil købe hus, bil, varer, etc. i en meget højre grad end da renterne var højere. Husk, Y (BNP) = C (forbrug) + I (investering) + G (offentlige udgifter) + NX (net export). 

2. Løsning,

Her vil folk jo spare mere og ikke forbruge særlig meget. Tænk hvad det betyder? Mon ikke virksomhederne bliver påvirket, da de ikke producerer særlig meget? Mon ikke, at der også ryger nogle jobs? 

3. Løsning,

Ja, iflg. Y = C + I + G + NX, så vil BNP jo stige. Da virksomhederne producerer mere, betyder det jo også at produktiviteten stiger. Siden Danmark er et "Centre Country", så medfører det jo også at der enten kommer flere arbejdspladser eller/og at lønniveauet stiger. Mon ikke det offentlige også også for mere i deres statskasse? Mon ikke husholdningerne vil forbruge mere, da de har flere penge i hænder, hvis du formoder, at goderne i din økonomi er 'normal goods'.

4. Løsning,

Jeg ved ikke lige, hvad der menes med produktionsmiddeler. Denne kan jo gå begge veje. Husk, at funktionen for et firmas output jo er: F(K,N). Hvis de investerer i maskineri, der tager arbejdsplader, betyder det jo, at der ryger nogle arbejdspladser, og at lønen til husholdningerne falder i det korte. Hvis de investerer i kapital K, d.v.s. udvider deres firma, så kan det betyde, at flere arbejder vil kræves, da firmaet vil rykke op i en højre total produktionskurve. Men dette kommer helt an på, hvad der menes med produktionsmiddeler

5. Løsning,

Ja, denne kan jo gå to veje og det kommer helt an på, hvordan din øvrige økonomi er. Hvis firmaerne ikke fyrer nogle medarbejdere pga at det vil koste dem mere per medarbejder, så er sagen den, at husholdningerne vil have flere penge, den offentlige sektor vil have mere ind i form af skat, og folk vil købe mere fra firmaerne, da de har flere penge (hvis du formoder, at folk sparer det samme som før). Og det modsatte vil jo være tilfældet, hvis firmaerne skulle fyre nogle medarbejdere.

6. Løsning,

Hvis eksporten falder, så betyder det jo, at firmaerne ikke vil producere så meget. Dette medfører, at de vil have for mange medarbejdere til produktionen og dette vil være alt for kostligt for dem, da de jo ikke producerer så meget som før. Den offentlige sektor vil ikke modtage så meget i skat fra virksomhederne, da de jo ikke producerer så meget som før. Hvis folk bliver fyrret, hvilket er sandsynligt, betyder dette, at folk har færre penge, den offentlige sektor får færre penge ind fra indkomstskat, og folk vil ikke forbruge så meget som før.  

7. Løsning,

Virksomhederne vil producere mere, regeringen vil få flere penge fra skatter. Afhængigt af, om medarbejderne befinder sig i DK eller i udlandet kan det enten betyde, at forbruget i DK vil stige eller falde. 

Kaster dette lidt lys over tingene? Igen, så er dine spørgsmål meget brede, men regner med, at mine svar fanger essencen i, hvad der vil ske. 

Bard 


Skriv et svar til: Hjælp til VØ opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.