Debat

Unge og druk

12. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvorfor drikker unge? Har deres omgangskreds betydning for deres druk?

Skriv hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af SuneChr

Når man vil rejse en debat, er det god skik forinden at komme med et personligt oplæg:
Jeg mener, at unge ... Det gør jeg, fordi ... Jeg har læst og hørt, at ... Derfor er jeg kommet frem til, at ...
Hvad er din mening?


Svar #2
12. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

.....De danske unge drikker for meget, hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2014 af Therk

Hvorfor drikker "gamle"?


Svar #4
12. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg vil gerne fokuser på de unge.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2014 af Therk

Hvad er så forskellen på unge og ældres årsager til at drikke? Hvad er der specielt ved at undersøge unge menneskers drikkevaner?


Svar #6
12. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Nysgerrighed

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#2, hvorfor tror du de drikker for meget? Har du et tal for hvor meget de drikker? Og hvor meget er "for meget"?


Svar #8
13. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Søg på engelsk der kommer mange resultater, hvilket vil sige at faktum er dette er kendt over hele verden, hvorfor mon? 

https://www.google.dk/#q=denmark%20teenage%20drinking

Søg på dansk, der kommer også mange resultater, hvorfor mon, fokuser man kun på de unge? Det kunne være fordi medierne fokuser på de unge? Men igen hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2014 af Ganymedes

#8

Fordi nutidens unge engang skal udgøre fremtiden?


Svar #10
13. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvorfor drikker de danske unge så meget?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2014 af Ganymedes

Drikker meget i forhold til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2014 af KitlerKat (Slettet)

Hvor meget er "for meget"? 
Og hvem sætter grænserne for, hvornår "for meget" er for meget? 


Svar #13
14. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvis man skulle sammenligne deres druk, med andre lande, har de danske unge nummer 1 . Nogen der kan byde på noget, i stedet for kun at spørge mig?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. oktober 2014 af Therk

Hvis du ikke selv byder med noget, så kan du heller ikke forvente at vi andre kommer med mere end korte en-sætningsspørgsmål. :/


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2014 af Ganymedes

#13

Du kan ikke forvente, at vi kan besvare spørgsmål, som end ikke er færdig formuleret?


Svar #16
14. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#15 ikke er færdig formuleret? Der mangler ikke noget ved spørgsmålet. Spørgsmålet er 100% forståeligt, hvis du mener der mangler noget, nævn det. #14 Jeg har ingen ide om hvorfor dette skyldes, derfor spørger jeg her, umiddelbart kender i hellere ikke årsagen...

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. oktober 2014 af exatb

Hvad med at spørge google?


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. oktober 2014 af Stygotius

therks og Ganymedes'  forsøg på at forsvare og bagatellisere danske unges velkendte, sanseløse druk virker ret krampagtige og småfornærmede. 

I øvrigtt:-  hvad morsomt er der i at ligge ved en gymnasiefest og brække sig i et lokum hele aftenen ?

Tror man virkelig at det er noget pigerne falder for ??

Synes man at det som danske gymnasieelever lavede i Prag, er noget at være stolt af ?

Engang var danskere nogle der var respekteret i udlandet.

Det har nogle underudviklede danske gymnasieelever lavet helt om på fordi "man skal vel have lov at more sig.".


Brugbart svar (1)

Svar #19
14. oktober 2014 af KitlerKat (Slettet)

Normalt, når man starter en debat, skriver man sin egen, argumenterede, mening først. Desuden har man eventuelt materiale i form af links mm. vedhæftet :-) 

Overdrivelse fremmer forståelsen, you know ;-)
Eksempelvist: 

Antallet af unge som drikker er gennem den sidste tid steget drastiskt, og det samme er den mængde alkohol som hældes indenbors. Undersøgelser viser gang på gang at danske unge ligger blandt top kandidaterne, når det gælder alkoholdindtag.   

Men hvorfor er det egentlig at unge drikker? Er det omgangskredsen, som har betydning? De sociale lag? Uddannelsen? Anerkendelsen? Morskabet? Eller er det helt andre faktorer, som er afgørende for de unges øgede alkoholforbrug? 

Jeg tror, personligt, at der er flere ting som spiller ind over. I takt med at de senmodernesamfund er taget mere og mere over, har medierne fået en langt større rolle i hverdagen. De unge bliver gang på gang dagligt bombarderet med reklamer, idealer og indtryk. De bliver i større grad tvunget ud i en position, hvor de skal selvisenesætte sig selv på en anden måde end tidligere. Der er flere og flere ting, de "bliver nødt til" at leve op til for ikke at blive ramt af diverse konsekvenser. Dette ses nutildags allerede i folkeskolerne, hvor både rygning og alkohol skal være en af de primære ting i de unges liv for at blive anerkendt blandt de mere populære elever, hvilket desuden oftest ender ud i gruppepres, og derfra en ond cirkel. Alkohol er altså med et at danne et såkaldt image.

Hvis man ser de danske unges alkohol forbrug i et større perspektiv og sammenligner med unge fra andre lande omkring i verden vil der ses en markant forskel. Dette kan der være flere grunde til. 

I Danmark skal man være 16 år for at købe alkohol lovligt, mens man skal være 18 år for at købe stærkere alkohol. Dette forhindrer dog ikke mange unge under 16 år i at købe alkohol eller at drikke det. Flere danske forældre siges at være mere rundhåndede omkring børnenes alkohol indtag end andre forældre, hvilket oftest resulterer i, at unge får lov til at "smage" forældrenes alkohol. Hvis dette sker regelmæssigt vil de unge vænne sig til at "det er okay" at indtage alkohol. 

I Danmark er det ligeledes normalt at indtage en øl til frokost, et par glas vin til aftensmaden og et par drinks når man blot sidder og hygger sig med vennerne / veninderne, på hverdage. Hvilket man som oftest ikke ser på samme måde i andre lande. Man kan derfor sige, at det ligger i den danske kultur at indtage alkohol på generel basis, hvilket mange turister så vel som udvekslingsstudenter oplever en stor forbavselse over.

I Amerika, derimod, er der langt strængere regler. Aldersgrænsen for at købe  og indtage alkohol samt at tage på bar ligger der på  21 år. Dette resulterer i et større spring, da det i Danmark er lovligt at gå på bar som 18årig og i flere tilfælde som 16årig. Hvis man ser på de to lande, vil der mellem de to lande, vil man se, at der er et spring på hele 5 år, når det kommer til aldersgrænsen for køb af alkohol. 

Endnu en faktor, som kan have stor betydning i de unges alkoholvaner er den påvirkning de oplever, når de hiver procenterne ind. Langt de største dele af befolkningen vil opleve en ro samt en mulighed for at slippe hæmningerne. Denne virkning benytter mange gymnasielle uddannelser sig af i form af fredagscaféer og fester, da de under de rigtige forhold kan bringe de unge samme og stable et fællesskab på benene. Dette har enten de unge eller uddannelsesstederne taget ved lære af, da alkohol derfor også uden for skolernes matrikler benytter alkohol til at finde sammen i grupper og derfra finde nye venskaber og omgangskredse. 

Men er det virkelig grundene, eller kunne der være andre grunde? Og hvis det ér grundene, hvorfor ligger de andre landes alholgennemsnit ikke ligeså højt som danskernes?

Vil de unges alkohol forbrug stige fremadrettet? Og i så fald, hvorfor?

Hvis de unges forbrug samlet set overstiger sundhedsstyrelsens anbefalinger vil det så være en løsning at sætte aldersgrænsen op? 

Men hvem skal egentlig have lov til at gøre sig til dommer over, hvornår de unge drikker for meget? 

Hvad tror du? 


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. oktober 2014 af Stygotius

Det ville dog være  rædselsfuldt hvis vi skulle have amerikanske forhold mellem forældre og andre voksne til børn og unge her i Danmark.

Noget mere forkvaklet kan næppe tænkes.


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.