Fysik

Moment om O

16. oktober 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)

Jeg har regnet en opgave, og får det rigtige resultat i følge facitlisten, det ærlig er at jeg ikke kan få min skitse med de retvinklede trekanter til at se logisk ud, er der en der kan hjælpe ?

Se vedhæftet PDF-fil

(jeg har undladt at vedhæfte alle mine skitser for overskuelighedens skyld)

Vedhæftet fil: Opgave 2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det ikke bare

Mo = 0,35m * cos(10o) * 240 N = 83 Nm ???

Altså kraften ganget med den vinkelrette afstand til O.

Intuitivt kan jeg ikke se, at de 30mm skulle have nogen indflydelse på momentet om O. Hvad siger facitlisten?


Svar #2
17. oktober 2014 af Banff (Slettet)

Facitlisten siger 84 Nm, som jeg har beregnet.

Og jo det er kraften ganget med den vinkelrette afstand til O, og det er det jeg ikke kan forstå at 

 0,35m · cos10 · 240N = 82,7 er den vinkelrette afstand til O ?

Når Cosinus beregnes får jeg den hosliggende afstand, det kan jeg ikke få til at passe med de 0.35 m som står vinkelret på, kan du skitser det for mig ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Se min tegning

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Moment om O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.