Fysik

Beregne Rlamda hjælp

16. oktober 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man beregne Rλ ved hjælp af følgende formel: 

1/λobs = R(1/22- 1/n2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Mener du produktet R·λobs, er det

        R·λobs = 1 / ((1/22) - (1/n2)) = 22·n2 / (n2 - 22)


Svar #2
16. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

Altså opgaven siger jeg skal benytte de n-værdier jeg har til at beregne Rλ for hver bølgelængde ved hjælp af ovenstående formel. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er så sammenhængen mellem det, du nu kalder Rλ , og de størrelser du har indført ovenfor? Hvis Rλ er lig med R i #0, og du kender n og λobs, drejer det sig blot om at isolere R.


Svar #4
16. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

Jeg tror jeg skal isolere R. Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Divider udtrykket i #1 med λobs .


Svar #6
16. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

Har prøvet, men synes talet givet noget ulogisk. Er det muligt der er en der kan komme med en formel der viser hvordan man beregner Rydbergkonstanten? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Rydberg_constant

Rydbergkonstanten kan udtrykkes ved hjælp af fundamentale fysiske konstanter.


Svar #8
16. oktober 2014 af sumia9 (Slettet)

okay jeg vil prøve 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Meningen er sikkert, at du for hver værdi af n og λobs skal beregne R og så til sidst beregne middelværdien af de beregnede R-værdier.


Skriv et svar til: Beregne Rlamda hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.