Fysik

kræfter

17. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle som gerne vil hjælpe mig med denne opgave? :)

Screen Shot 2014-10-17 at 13.19.31.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Trekanten øverst er ligebenet. Derfor  / A = / B = (180º - u ) /2.

Ftyn = 800g * 9,82m/s2  og der er to snore.

Prøv nu (tegningsmæssigt) at projicere een af snorkræfterne ind på lodret og vandret komposant.

Kan du se, hvordan snorkraften beregnes ?


Svar #2
17. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Den første del forstod jeg godt, men forstår ikke helt hvordan jeg skal projicere en af snorkræfterne ind på lodret og vandret komposant. Mener du således?

Screen Shot 2014-10-17 at 13.19.31.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Nå, ja, den ene snorkraft angriber jo billedet i A, og jeg ville derfor tegne den lodrette komposant, således at den også angriber her, men pyt.  ( det bliver herved "kræfternes parallelogram, du tegner. )

Den lodrette komposant, Flodret = Ftyn / 2.    ( to snore ).

Flodret = Fsnor * sin / A     =>

Fsnor = Flodret / sin / A


Svar #4
19. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad Flodret er.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Det er een af snorkræfterne, projiceret ind på lodret.

Du har tegnet den i #2, med angrebspunkt i vinkel u.


Svar #6
19. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

så det er 

Screen Shot 2014-10-19 at 19.59.27.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Ja


Svar #8
19. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Hvorfor skal man dele tyngekraften med 2 for at få den lodrette kræft?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2014 af hesch (Slettet)

Fordi der er to snore, der deler reaktionen på tyngdekraften.


Svar #10
19. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

Okay, så hvis der ikke havde været to snore, men kun én, som giv lodret ned fra sømmen mod billedet, så ville dene snorkraft i princippet være i lig med tyngdekraften?


Svar #11
19. oktober 2014 af Sneharusha (Slettet)

*GIV=GIK


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#10:  Ja


Skriv et svar til: kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.