Fysik

Energi

19. oktober 2014 af kriz1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan energimængden øges under exoterm proces? Dette skal bruges til rapporten Opvarmning af vand med fyrfaldslys . 

Kan man ellers godt  sige at vandets temperatur stiger fordi stearinlyset brænder i længere tid. Og der i starten er en lille mængde energi i form af kemisk energi, mens jo længere tid der går, bliver energien forøget/ forbedret(energikvaliet)???

Jeg kan ellers spøge hvorfor øges vandets temperatur , jo længere stearinlyset brænder?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af mathon

Energioverførsel fra forbrændingsprodukternes kinetiske energi i kontaktfladen forbrændingsprodukter/vand.

Forbrændingsprodukternes gennemsnitlige kinetiske energi er større end vandmolekylernes gennemsnitlige kinetiske energi, hvorved vandmolekylerne vinder energi ved kontaktfladen. 


Svar #2
19. oktober 2014 af kriz1 (Slettet)

ER det foklaringen på hvorfor vandets temperatur stiger ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af mathon

Temperaturen er et mål for molekylernes gennemsnitlige kinetiske energi.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2014 af mathon

                        \frac{3}{2}\cdot k\cdot T=\; <\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2 >      pr molekyle    hvor k = 1,38·10-23 J/(molekyle·K)
som for N molekyler
er:
                        N\cdot \frac{3}{2}\cdot k\cdot T=\frac{3}{2}\cdot n\cdot R\cdot T


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.