Matematik

Taylorpolynomier; maksimal afvigelse

19. oktober 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg bedt en gang før om hjælp fra studieportalen, men stadig jeg ikke forstå opgaven.
Vil nogen prøve en gang til?

Opgaven er:

Det oplyses, at alle de afledede af arcsin er voksende på [0 ; 1/2]
Hvilken maksimal afvigelse garanterer TL Korollar 11.2.2 af 6b = 6T3f(1/2) som en tilnærmelse til π.

11.2.2 Korollar   Antag at f og dens n+1 første deriverte er kontinuerlige på intervallet [a, x]. La M være et tall slik at |f(n+1)(t)|≤ M for alle t mellom a og x. Da er

|_{R_n}f(x)|\leq \frac{M}{(n+1)!}|x-a|^n+1

Oplysningen om opgaven:
f(x)= arcsin(x)
T3f(x) = x +(1/6) * x dvs. i a=0
6b = 6T3f(1/2)= 3.125000

 Jeg forstå opgaven på den måde, at jeg skal finde et M sådan at |f(n+1)(t)| <= M for alle t mellem 0 og 1/2. jeg forstå også, at f(n+1)(t)=f(4)(t) og t=1/2.

Jeg har diff. arcsin(a) 4 gange, og derefter beregner jeg (arcsin(1/2))'''' = 14.370 ⇔ M=>14.370.
Når jeg plotter grafen, så viser grafen, at M-værdien er helt for stor.
Vil nogen hjælpe med forstå opgaven rigtig???

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af peter lind

Det r en øvre grænse så det er ikke spor mærkeligt, at du får et resultat, der overdriver. Det havde været værre hvis det havde været for småt


Svar #2
19. oktober 2014 af Niko83 (Slettet)

Har jeg forstået opgaven rigtigt???
Jeg er i tvivl, at jeg har forstået opgaven rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af peter lind

Det ser rigtigt ud


Skriv et svar til: Taylorpolynomier; maksimal afvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.