Matematik

differentialregning

19. oktober 2014 af Dissse (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved f8x)= 2x^2-5x+6

bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (2,(f(2))

jeg ved at differentialkvotienten for x^2 er 2x og at differentialkvotienten for x er 1 og at jeg når jeg skal bestemme ligníngen skal jeg bruge formlen y=f'(x)*(x-1)+f(x)

skal jeg så beregne f'(x) = 2*2x-5*1<--> f''(x)=4x-5 og derefter beregne f'(2)=4*2-5 --> f'(2)= 34

Spørgsmål - hvor bliver C værdien af i den oprindelige ligning?? skal jeg forstå den sådan at det blot er en konstant k, der bliver lig 0

Hvordan kommer jeg frem til tangentens ligning herfra -

og i det hele taget når jeg skal finde en tangent til en ligning i et givet punkt?

Håber meget på hjælp

Dissse

S


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Konstanten i den oprindelige funktion indgår ikke i den afledede funktion.

Prøv at udregne f '(2) korrekt. f '(2) = 4·2 - 5 = ... .

Man skal også beregne f(2) . Indsæt så i tangentligningen

        y = f '(2) · (x - 2) + f(2) .

Generelt er tangentligningen i punktet (x0 , f(x0))

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0) ,

hvilket uden tvivl er behandlet i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2014 af mathon

og
         f{\, }\mathbf{ \color{Red} '}(x)=4x-5


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det var trådstarter jo allerede nået frem til, selv om det blev kaldt f''(x) et enkelt sted.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.