Matematik

f (x) = x^3 + 2x^2 − 3x

19. oktober 2014 af Mrperle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har til opgave at skulle finde dm(f), vm(f) og fortegnsvariation for ligningen f (x) = x^3 + 2x^2 − 3x, men jeg kan ikke huske disse 3 ting.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2014 af mathon

       f(x) = x3 + 2x2 - 3x = x(x2 + 2x - 3)   =   x · (x + 3) · (x - 1)

                


Svar #2
19. oktober 2014 af Mrperle (Slettet)

Er det sådan man udregner dm(f)? Altså jeg forstår godt hvad du laver, men ved bare ikke om det er til dm(f) eller vm(f)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2014 af mathon

         Dm(f) = Vm(f) = R


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2014 af mathon

         Bestem nulpunkter og monotoniintervaller for funktionen f(x).


Svar #5
19. oktober 2014 af Mrperle (Slettet)

Tusind tak! Har forstået det nu, det ser ud til at jeg bare var vant til et andet ord i stedet for fortegnsvariation :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at bestemme fortegnsvariationen for funktionen f(x) løser man ligningen

        f(x) = 0 .

Funktionen er allerede faktoriseret for dig i #1, så det er blot at anvende nulreglen.


Skriv et svar til: f (x) = x^3 + 2x^2 − 3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.