Matematik

Isolér ... i ligninger - HJÆLP

20. oktober 2014 af bcsara (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har nogle opgaver, hvor jeg skal isolerer diverse bogstaver i ligninger, men jeg kan ikke finde ud af at regne en ligning ud.

Isolér x i ligningen y = ax + b

Isolér l i ligningen U = R * I

Isolér x i ligningen y = a/x

Isolér t i ligningen t2 = 3+ 42

Nogen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af mathon

Isolér x i ligningen y = ax + b

                                              1)     subtraher b på begge sider og sæt parentes, da venstresiden består af led
                                              2)     divider med  a på begge sider
                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

Isolér l i ligningen U = R * I

                                                     divider med R på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af mathon

Isolér x i ligningen y = a/x

                                                     multiplicer med  med \frac{x}{y}på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2014 af mathon

Isolér t i ligningen t2 = 3+ 42

                                                    uddrag ±kvadratroden på højre side.


Svar #5
20. oktober 2014 af bcsara (Slettet)

.


Svar #6
20. oktober 2014 af bcsara (Slettet)

#4

Isolér t i ligningen t2 = 3+ 42

                                                    uddrag ±kvadratroden på højre side.

Tak, fordi du gad tage dig tid til at skrive det, men det forstod jeg ingenting af :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2014 af mathon

                   t2 = 3+ 42 = 9 + 16 = 25 = 52

                   |t|2 = 52 

                  |t| = 5

                  t = ±5


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2014 af mathon

identisk med
                             t=\pm \sqrt{3^2+4^2}

                             t=\pm \sqrt{25}
 
                             t=\pm 5
                            


Skriv et svar til: Isolér ... i ligninger - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.