Matematik

Rigtigt opstillet?

20. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Parentesen der ser således ud [ ]. Er jeg i tvivl hvor jeg skal have den i mellemregningerne, hvis der ellers er noget må i gerne sige til

3 - (d - 2) · [(1 - a) + (-3 + 2a)] - 5a

= 3 – (d * 1 + d * (-a) + d * (-3) + d * 2a – 2 * 1 – 2 * (-a) – 2 * (-3) – 2 * 2a) – 5a

= 3 - (1d – ad - 3d + 2ad – 2 + 2a + 6 – 4a) -5a

= 3 - 1d + ad + 3d – 2ad + 2 – 2a – 6 + 4a – 5a

= (3 + 2 - 6) – 1d + 3d + (ad – 2ad) – 2a + 4a – 5a

= -1 + 2d – ad – 3a


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Heptan

[ ] er bare en anden måde at skrive parenteser på, så man kan se forskel på parenteserne, hvis der er flere.

Det ser helt korrekt ud, og jeg får også samme resultat


Skriv et svar til: Rigtigt opstillet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.