Matematik

opløs tæller og nævner i faktore og forkort brøken 3

20. oktober 2014 af mariechr1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

z=\frac{3x^{2}-12x+12}{5x^{2}-10x}


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Igen: benyt kvadratsætninger til at faktorisere tælleren, og sæt fælles faktorer uden for parentes i nævneren. Prøv nu at løse én opgave, før du går videre til den næste.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

                   \frac{3\left ( x^2-2\cdot x\cdot 2+2^2 \right )}{5x\left (x-2 \right )}\; \; \; \; \; x\neq 2

                   \frac{3\left ( x-2 \right )^2}{5x\left ( x-2 \right )}=\frac{3\left ( x-2 \right )\left ( x-2 \right ) }{5x\left ( x-2 \right )}=\frac{3\left ( x-2 \right )}{5x}


Skriv et svar til: opløs tæller og nævner i faktore og forkort brøken 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.