Matematik

hjælp

20. oktober 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 I trin 2 forstår jeg ikke hvordan man kommer frem til A_(krum del af cylinder) er lig med 2*pi* (x/2)*h

VIl I hjælpe med at foklare det vil mig?

Screen Shot 2014-10-19 at 09.07.30.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den krumme del af en cylinderoverflade kan udfoldes til et rektangel med siderne h og 2πr , hvor h er cylinderens højde, og r er radius i cylinderens cirkulære grundflade.

Radius i cylinderen er åbenbart x/2 , mens dens højde er h.


Svar #2
21. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Arhh, okay!

I trin 7 forstår jeg ikke hvor det som foregår i nævneren. Forstår godt at man ganger med 4, men ved at gange med 4 bør man så ikke at få dette i stedet:

4*((2+ π/4)·x2) = 8x2 +x2*π  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo også det der står i nævneren i trin 7. Hold x2 uden for parentesen.


Svar #4
21. oktober 2014 af paaske1 (Slettet)

Arh okay, så man faktoriserer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo allerede faktoriseret. Der er da ingen grund til at gange x2 ind i hvert led.

4·(2 + π/4)·x2 = (4·2 + 4·(π/4))·x2 = (8 + π)·x2 .


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.