Matematik

Målestoksforhold??

20. oktober 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej. Er der ikke ´lige nogle der vil hjælpe med denne opgave:
 

En skoleklasse har 24000 kr. til en uges lejrskole, men erfaringer viser, at prisen på weekendture og lejrskoler er som 1:3.
Hvor mange weekendture kan klassen få for de samme penge?

Jeg har forsøgt, men er lidt usikker på, om det er rigtigt. Således har jeg gjort:

Forholdstal:

Weekendture    1
Lejrskoler          3
I alt                    4

1/4*24000 = 6000

24000/6000 = 4 weekendture

Er det rigtigt hvad jeg har gjort?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven er forklaret i din anden tråd og den har ikke noget med målestoksforhold at gøre.

Det er oplyst, at

        (pris weekendtur) / (pris lejrskole) = 1 / 3

Derfor er

        (pris lejrskole) = 3 · (pris weekendtur)

hvorfor de kan få 3 gange så mange weekendture som lejskoler for et samme opsparede beløb.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af mathon

Antal N weekendture for 24000 kr. til en uges lejrskole

                      N= \frac{24000\; kr}{\frac{1}{3}\cdot \left (24000\; kr \right )}=3


Skriv et svar til: Målestoksforhold??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.