Matematik

Areal - hvordan

20. oktober 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Opgaven lyder

Et kvardrat har arealet 16 cm2.

a) Tegn kvardratet i målestoksforholdet 1:2.
b) Hvor store er er siderne i det nye kvardrat?
c) Hvor stort er arealet i det nye kvardrat?

Jeg mener at man skal dividere 16 med 2, som giver 8, så derfor skal det nye kvardrat have et areal på 8 cm2. Der står jo, at det skal være et kvardrat, men der er ikke noget man kan gange med 2, så det giver 8 (her mener jeg at beregne arealet af en firkant).


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

Du skal bare tegne kvadratet i målestoksforholdet 1 : 2.

           derfor er det, som du siger, at det nye kvadrat vil have arealet 8 cm2 

Sidernes længder i kvadratet findes ved at tage kvadratroden af arealet.


Svar #2
20. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Altså så den skal være 2 cm på hver side?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Lav en skitse af kvadratet på papir eller i geogebra med arealet 8 cm2

#2

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#2 : Ja. Ignor #1. 

Find siderne i kvadratet med arealet 16 cm2    hvilket er √(16 cm2) = 4 cm

Nu tegnes et kvadrat i størrelsesforholdet 1:2   hvorfor det nye kvadrats sidelængder bliver 4/2 cm = 2 cm

Det nye kvadrats areal bliver heraf 22 cm2 = 4 cm2


Svar #5
20. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Men hvis sidelængden er 2 cm, vil arealet ikke give 8 cm2.. Det vil give 2 * 2 = 4 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#3

..med arealet 4 cm2


Svar #7
20. oktober 2014 af sofie234 (Slettet)

Nårhh jaa, mange tak allesammen.

Jeg har desværre endnu en opgave. Det er ikke særlig stort, men jeg vil bare lige ¨have en forklaring.

Opgaven:
-Beskriv målestoksforholdet, når 1 cm på et kort i virkeligheden svarer til:
a) 4000 cm
b) 30 km
c) 0,1 km

osv. osv.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

a)

1:4000

1 cm på kortet svarer til 4000 cm i virkeligheden

b)

1:30000

1 cm på kortet svarer til 30000 cm (=3 km) i virkeligheden

gør det samme ved c


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#8 :

Bemærk at  30 km = 30.000 m = 3.000.000 cm

           hvorfor målestoksforholdet er 1 : 3.000.000


Skriv et svar til: Areal - hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.