Matematik

Bestem f´(x)

20. oktober 2014 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion som er givet ved f(x)=15*0,84^t. som beskriver mængden af amfetamin i kroppen, hvor t er tiden efter indtagelse (målt i timer og f(x) er amfetaminmængden i kroppen (målt i mg

Så skal jeg bestemme f´(3) og gør rede for hvad dette tal fortæller  om amfetaminmængden i kroppen!!

Jeg forstår ikke helt hvad det er jeg skal?  skal jeg difference funktionen hvor t=3? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Jeg er ret sikker på det skal være f(t) og ikke f(x)

f(3) = 15 · 0,843

men først differentiere funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2014 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#skema om regneregler for differentiation.

Du skal nok snarere gøre rede for hvaf f'(3) fortæller. Det er den hastighed som amfetaminen forsvinder med


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man skal differentiere funktionen f(t) og indsætte x = 3 i forskriften for f '(t) .

Da tiden er kaldt t, er funktionen f(t) , ikke f(x) .


Skriv et svar til: Bestem f´(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.