Matematik

(x+0,5)(2x-1)

20. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften lyder.. 

(x+0,5)(2x-1) skal ende med at blive 2x2-0,5.. Men hvordan? 

Har gjort således og går derefter i stå:

2x- x*1 + 0,5*2x - 0,5*1

2x2 - 1x + 2x*0,5 - 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at  2x·0,5 = (2·0,5)x = x , og at -x + 2x·0,5 derfor er lig med -x + x = 0 .


Svar #2
20. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet)

Okay, så giver det mening.. Kan du prøve at forklare hvorfor?? :S Eller linke til en side der kan..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke i den forklaring, efter at du yderligere erklærer, at det giver mening?

Forstår du ikke, at 2·0,5 = 1 , eller at -1 + 1 = 0 ? Det drejer sig om at benytte grundlæggende regnefærdigheder.

Alternativt har man også

        (x + 0,5)·(2x - 1) = (1/2)·(2x + 1)·(2x - 1) = (1/2)·((2x)2 - 12) = (1/2)·(4x2 - 1) = 2x2 - (1/2) ,

hvor en kendt kvadratsætning bliver benyttet.


Skriv et svar til: (x+0,5)(2x-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.