Matematik

Diskret matematik

20. oktober 2014 af hejsa128 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med dette? :)

For hvert af følgende to udsagn, afgør om udsagnet er en tautologi, en modstrid eller en kontingens

a) (p ∨ q) => ¬(p ∨ q)

b) (p ∨ q) ∨  (¬p ∧ ¬q)

På forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil sandhedstabeller for hvert af de sammensatte udsagn.

I a) kan man også benytte, at   (P ⇒ Q)  ⇔  (¬P ∨ Q) .


Svar #2
20. oktober 2014 af hejsa128 (Slettet)

Mange tak :D 

Kan du svare mig om dette er korrekt?

(b) Produktet af et positivt og et negativt heltal er et negativt heltal:

∀x∀y∃z((x ∈  Z+) ∧ (y ∈ Z-) ∧ (z ∈  Z-)  ⇒ x·y = z )

(c) Summen af et positivt og et negativt heltal er ikke nødvendigvis positiv:

∀z∃x∃y((x ∈  Z+) ∧ (y ∈  Z-) ⇒ (x + y = -z) ∨ (x + y = z) )


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Drejer spørgsmålet sig om, hvorvidt det er skrevet korrekt med kvantorer?

b)   ∀x∈Z+ ∀y∈Z- ∃z∈Z- : z = x·y

b) er OK

------------------------------

c) ∀x∈Z+ ∀y∈Z- ∃z∈Z : z = x+y

c) er ikke skrevet korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kunne også skrive

b)   ∀x∈Z+ ∀y∈Z- : (x·y) ∈ Z-

c)   ∀x∈Z+ ∀y∈Z- : (x+y) ∈ Z


Skriv et svar til: Diskret matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.