Kemi

Relativ afvigelse

20. oktober 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej
Jeg har en forsøgsværdi 38% og tabelværdi 40%. Skal jeg stadig gange med 100% for at beregne den relative afvigelse i procent? Når jeg kigger på enhederne, går de jo ud med hinanden, så det har forvirret mig lidt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

relativ afvigelse i % = ( målt_værdi - tabelværdi/tabelværdi ) • 100%

Bemærk at du multiplicerer med 100% i sidste ende ...


Svar #2
20. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

Også hvis værdierne i forvejen er i %? Enhederne går jo ud med hinanden, når det hele er i procent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#2: Nej, idet du i sidste ende multiplicerer med 100%, som skrevet i #1

Ex.          

                  \frac{38\%-40\%}{40\%}\cdot 100\%= \frac{-2\%}{40\%}\cdot 100\%= (-0,05)\cdot 100\%=-5 \%


Skriv et svar til: Relativ afvigelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.