Matematik

skiløb

20. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Nogle der kan hjæpe med Opgave nr. 4,3 og 4.4? De hører begge under Opgave 4 (Ned af bjerget)

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Voksne/PDF11/111212%20AVU%20Matematik%20skriftlig%20proeve%20niveau%20D%20opgavesaet.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#0 : Post dit eget bud her, så vi kan følge med i hvor langt du er nået i dine beregninger. 

Benyt da i opgave 4.3

Gennemsnitshastigheden er defineret som      vgns =  Δs/Δt sefter - sfør/ tefter - tfør


Svar #2
20. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Er blevet færdig med 4,3, så det er kun 4.4 jeg mangler nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#2 : Beregn hvor mange cirkler Berit har løbet og multiplicer dette tal med 80 m.

... eller beregn hvor mange halvcirkler Berit har løbet og multiplicer dette tal med 40 m.


Svar #4
20. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Hedder regnestykket så: (2*3400)/80?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

løbet distance/cirkel omkreds = 3,4km /80m • π = 3400m/80m • π ≈ 13,528    (antal cirkler løbet)

13,528 • 80 m = 1082,24 m ≈ 1,1 km


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. oktober 2014 af LeonhardEuler

#4 : Hvis du tænker dig godt om, så kan du se at omkredsen af en cirkel kun er π  gange større diameteren. 

derfor skal du dividere det sammenlagte løbet distance i cirkler med π for at få den direkte distance (sammenlagte diameter i alle cirklerne) 

3,4 km/π ≈ 1,1 km 


Svar #7
20. oktober 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Super, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: skiløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.