Matematik

Rod i Tredjegradspolynomium

21. oktober 2014 af AA00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er opgaven:

Bestem a så -3 er rod i polynomiet 

p(x)=x^3+x^2+x+a

Jeg ved ikke hvilken metode jeg skal bruge. Er der nogen som kan forklare løsningen og fremgangsmetoden?


      
  


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2014 af mathon

Hvis -3 er rod, er p(-3) = 0

           p(-3)=(-3)^3+\left (-3 \right )^2+\left (-3 \right )+a=0

                              -27+9-3+a=0

                              -21+a=0

                              a=21


Skriv et svar til: Rod i Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.