Kemi

er glucoses molare masse 180,156? Og hvad er forskellen på...

21. oktober 2014 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er glucoses molare masse 180,156? Og hvad er forskellen på molar masse og formel masse? Er den eneste forskel at det ene giver antal i u og den anden i gram, men derudover det samme tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af mathon

hvilket skyldes definitionen på atommasseenheden

                                                    1\; g=\{N_A\}\; u
så du har
                                                    \{M\}\; g=\{M\}\cdot \{N_A\}\cdot u=\{N_A\}\cdot \left ( \{M\} \; u \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2014 af Heptan

Hvad betyder { } ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af mathon

En størrelse består af en talværdi gange en enhed.

              x=\{x\}\cdot \left [ x \right ]

talværdien angives med krøllet parentes \{\} og enheden angives med kantet parentes \left [\, \, \right ]

              M(glucose)=\{M(glucose)\}\cdot \left [ M(glucose) \right ]=180,1559\cdot \frac{g}{mol}


Svar #4
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

det fatter jeg ikke en brik af. Er svaret på min spørgsmål 'ja' eller 'nej'?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af Heptan

Den molare masse angives i g/mol, så nej


Svar #6
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Men hvad er så glucoses molare masse?


Svar #7
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Formel massen angives i u pr. atom, hvilket er det samme som et mol vejer i gram, så jo, det er så.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2014 af Heptan

180,156 g/mol


Svar #9
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Den molare masse er 180.1559 g/mol

så la' os regne formelmassen ud. formelen er C6H12O6

Carbons atomvægt: 12,01 Hydrogens atomvægt: 1,008 Oxygens atomvægt: 16,00

12,01 * 6 + 1,008 * 12 + 16,00 * 6 =

72,06      +  12,96        +  96           =  181,02

Ok, det er ikke helt det samme, men næsten. Er der en mening med det?


Svar #10
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Jeg er forvirret.


Svar #11
21. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

ok, nu har jeg den. 1,008 * 12 er ikke 12,96 men 12,096. Det er nøjagtig det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. oktober 2014 af Heptan

Talværdien er identisk.

Molarmassen udregnes på samme måde.

Hvis du bruger flere decimaler vil du få 180,1559 g/mol = 180,1559 u

________________

Suuper


Skriv et svar til: er glucoses molare masse 180,156? Og hvad er forskellen på...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.