Matematik

Find omkredsen af rektanglen ud fra parablens toppunkt

21. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 7, som er vedhæftet.

g(x)=0,5x-2,2x +3,72

Rektanglen har en bredde på 5, og kender ikke længden.

b) bestem koordinatsættet til toppunktet: D = -2,6

Toppunktet: (2,2;1,3).

c) benyt resultatet i punkt b) til at finde omkredsen af rektanglen.

Hvordan finder jeg omkredsen af den rektangel ?

Vedhæftet fil: Aflevering_7.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af peter lind

Du kan finde højden af reaktanglen som f(5)-ytoppunkt


Svar #2
21. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Dvs. Jeg sætter 5 ind på x´s plads, og trækker 1,3 fra resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af peter lind

hvis y = 1,3 så ja. Du bør angive resultatet med flere cifre


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Toppunktet i #0 er angivet eksakt ud fra definitionen af funktionen g(x) l


Svar #5
21. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

#3: Det er det, super, tak for hjælpen.

#4: Jeg har først fundet diskriminanten vha. b-4ac = -2,6

Dernæst har jeg fundet toppunktet vha. formlen -b / 2a , -d / 4a.

Da både b og d er negative tal bliver tæller i begge brøker positive, og jeg kommer frem til at x = 2,2 og y = 1,3 i toppunktet.

Vil du se hele regnestykket, eller var det ikke det du mente ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg bemærkede blot, at koordinatsættet for toppunktet givet i #0 allerede var angivet eksakt, hvorfor det ikke skulle være nødvendigt at angive flere decimaler.


Svar #7
22. oktober 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

#6

På den måde, har nu tænkt mig at med regne de to decimaler. Tak for hjælpen begge to :)


Skriv et svar til: Find omkredsen af rektanglen ud fra parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.