Matematik

Binomialfordeling

21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej,

Er der en af jer som gider at hjælpe mig med at løse følgende opgave?

Antag at 20% af den danske befolkning stemmer på socialdemokratiet, og at der udvælges en stikprøver på n=100 personer ved en stikprøveudtagning med tilbagelægning. Lad den stokastiske variabel X udtrykke antallet i stikprøven, der stemmer socialdemokratiet.

a) bestem intervalsandsynlighederne P(X=17), P(X=23) og P(18=X=22).

b) Bestem det støreste hele tal a, som opfylder at P(X=a)=0,25

Tak på forhånd!:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af peter lind

Det må du have skrevet forkert op. P(18=X=22) = 0 da X ikke samtidig kan være 18 og 22. Du kan slå det op i et CAS værktøj, statistikprogram, regneark eller lignende


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

I a), menes der da P(X≤17) , P(X≤23) og P(18≤X≤22) ?

Og i b), menes der da at a skal opfylde P(X≤a) = 0,25 ?

Man vil have

        P(X=x) = (100x) · 0,20x · (1-0,20)100-x , for x ∈ {0,1,2,3,...,99,100}


Svar #3
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Jeg kan ikke helt finde ud af at skrive det op med alle de tegn, så jeg vedhæfter et billed istedet.
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I b) skal man bestemme det største hele tal a, så P(X≤a) ≤ 0,25 .


Svar #5
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Denne skal se sådan ud: P(x>23) - kan ikke lave stregen under >

Svar #6
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Jeg vedhæfter b
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #7
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Ja det skal man

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er så P(X≥23) . Find symbolerne i boksen mærket Ω .

#6

b) har du allerede vedlagt i #3.


Svar #9
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Det er korrekt som du skriver dem nu

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man har så

        P(X≤17) = ∑17x=0 P(X=x)

        P(X≥23) = ∑100x=23 P(X=x)

        P(18≤X≤22) = ∑22x=18 P(X=x)

I b) skal man finde det største heltal a, der opfylder

        ∑ax=0 P(X=x) ≤ 0,25


Svar #11
21. oktober 2014 af Sarah08x (Slettet)

Tak skal du have:)

Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.