Kemi

VIGTIGT!

21. oktober 2014 af NathalieWi (Slettet) - Niveau: A-niveau

- Hej 
Jeg kunne virkelig godt bruge hjælp til min kemi. Ved ikke hvordan jeg skal gøre og har prøvet med en masse forskellige formler for pufferligniger, men syntes ikke at være rigtigt. Opgaven lyder så ledes:


Propofol opgave 5. 
e)
medikamentet sælges i ampuller, som indeholder 200 mg propofol i 20 mL emulsion. Nedenfor ses deklarationen for et propofolpræparat. 

1% propofol
10% soyabønneolie
1,2% emulgatur (phospholipid fra æg)
2,25% glycerol
natriumhydroxid (pH-regulerende til pH 8)
Benzylalkohol (konserveringsmiddel)

Gør rede for, om propofol ved pH 8 overvejende findes i emulsionens oliefase eller vandfase. 

Det er tidligere opgivet af 
pKs = 11.1
M(propofol) = 178,27 g/mol



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Heptan

Propofol er en meget svag syre, så det må forventes at langt størstedelen af propofol forefindes på syreformen.

Lad os alligevel tjekke efter med pufferligningen

\newline 8=11,1+log \left ( \frac{1-x_s}{x_s} \right ) \newline \newline \Leftrightarrow x_s = 0,9992063022218308

Dvs. 99,9 % af propofol er på syreformen.

Det betyder, at stoffet overvejende findes i emulsionens oliefase.


Svar #2
21. oktober 2014 af NathalieWi (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: VIGTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.