Matematik

Udtrykke y som funktion u(x) af x.

21. oktober 2014 af Rojan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude:) jeg sidder med en bøvlet opgave hvor jeg skal udtrykke y som funktion af x i denne ligning: 

\frac{1.5xy}{2.0x+y} = 3.0 Jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal isolerer y så jeg har en ligning der hedder y(x) = ....


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

        xy/(2x + y) = 2

hvoraf

        xy = 4x + 2y

Man isolerer y

        (2 - x)·y = -4x

        y = 4x / (x - 2)    med forbeholdet x ≠ 2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2014 af mathon

                         xy=2\left ( 2,0x+y \right )

                          xy=4,0x+2y

                          xy-2y=4,0x

                          \left (x-2 \right )y=4,0x

                          y=\frac{4,0x}{x-2}\; \; \; \; \; \; x\neq 2

                         


Svar #3
21. oktober 2014 af Rojan (Slettet)

Tak! Jeg ku ikke lige se man skulle divider med tælleren. 

tak for jeres hjælp.! 


Skriv et svar til: Udtrykke y som funktion u(x) af x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.