Matematik

Grundmængde?

21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan forklar hvad grundmængde betyder? Jeg gætter på at det er et eller flere, som ikke kan indsættes i ligningen, her er der eksempel som i kan tage udgangspunkt i :\frac{x+7}{3}+\frac{3x-7}{4}=\frac{x-1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Grundmængden er mængden af de x, for hvilke alle udtrykkene i ligningen kan beregnes. Her er grundmængden lig med R, mængden af de reelle tal.


Svar #2
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Ok, kan du prøve det med det eksempel jeg ga'


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har jo allerede forklaret, hvad grundmængden er i dit eksempel. Hvad forstår du ikke i det?

Prøv at udtrykke dig på standarddansk i stedet for et uforståeligt talesprog.


Svar #4
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Jeg forstår at x er R, men hvordan kan jeg bruge disse oplysninger til ligningen? Først og fremmest, hvordan regnes ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

x er ikke R. Grundmængden for den angivne ligning er hele R.

Før man går i gang med at løse en ligning skal man gøre sig klart, blandt hvilke tal man skal søge løsningen.

Ligningen er blot en simpel lineær ligning. Gang ligningen med brøkernes fællesnævner for at komme af med brøkerne. Isoler så x til sidst.


Svar #6
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

den mindste fællesnævner er 21, skal jeg så gange 21 med hver led?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fællesnævneren er ikke 21. Den er 12.


Svar #8
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

7 går ikke op i 12?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er da korrekt, men hvad har det med denne opgave at gøre? Tallet 7 forekommer jo ikke blandt brøkernes nævnere.


Svar #10
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

hehe jeg mente fællestælleren, men den skal vi ikke bruge, vel? Hvordan finder jeg hvad R er i denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

"fællestælleren" er noget hjemmelavet mumbojumbo.

Hvad mener du med, hvad R er i denne ligning? Dine spørgsmål giver meget lidt mening.


Svar #12
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Præcis, troede der var noget som hed det, åbenbart var der ikke. Hvordan kan jeg finde R? I opgaven står der at jeg skal finde grundmængden, er R så grundmængden til alle ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg har jo allerede forklaret dig flere gange, at ligningens grundmængde er hele R.

Og nej, R er ikke grundmængden til alle ligninger.


Svar #14
21. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvordan ved jeg hvad grundmængen er til en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Genlæs svar #1.


Svar #16
22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Der står at denne ligning er R, fordi den har reele tal, hvad er så reele tal


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Jeg går ud fra, at du er bekendt med naturlige tal, hele tal, rationale tal, irrationale tal og reelle tal?

Denne ligning har de reelle tal som grundmængde fordi hvert udtryk eller led i ligningen kan beregnes for ethvert reelt tal x, der indsættes.


Svar #18
22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#17

Det er jeg desværre ikke. Kan du forklare dem?


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det må du kunne læse nærmere om i din matematikbog.


Svar #20
22. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

der står kun om reele tal


Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Der er 89 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.