Matematik

Funktioner og grafer

22. oktober 2014 af signeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er en 1.g studerende, som har matematik på b-niveau, selvom jeg nok bør have det på C. Vi har fået en aflevering for, og jeg har fået stillet denne opgave, som jeg ikke helt forstår.

Oldemor elsker fyldte chokolader fra Peter Beier. Hver måned får Olde en ny forsyning af chokolader (100 stykker) og hun siger, at det lige passer med, hvad hun spiser hver dag. 

a) opstil en funktion for oldes chokoladeforbrug og benyt den til at tegne en graf, der viser antal chokolader, y som afhængig af tiden, x målt i dage

Når jeg har fundet frem til forskriften for den funktion, skal den bruges til at svare på følgende:

Hvor meget chokolade spiser oldemor om dagen?

Hvor meget har oldemor spist siden hun kom på plejehjem og ikke selv henter sine forsyninger længere? (hun kom på plejehjem for 7 år og 4 måneder siden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af mathon

                              y(x)=\frac{100}{30}\cdot x=\frac{10}{3}\cdot x

7 år og 4 måneder = 7\cdot 365+4\cdot 30=2675\; dage     (når skudår og specifikke måneder ikke kendes)

beregnes
                              y(1)
                              y(2675)


Skriv et svar til: Funktioner og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.